Gili T

Monday, October 24, 2005

Soria Moria-erklæringens lefling med diktaturer

I Soria Moria-erklæringen står det: "Norsk bistand skal *ikke* gå til programmer som stiller krav om liberalisering og privatisering…Det skal *ikke* stilles krav til privatisering som forutsetning for sletting av gjeld". I følge Morgenblandet er det full støtte til u-landsregjeringer som tar avstand fra vestlige idealer (les: eiendomsrettigheter og fravær av statstvang).

Ser vi her konturene av en fryktinngytende ideologi? – At alle reformer i offentlig sektor som svekker statsmakten er et onde? For staten er et gode i seg selv? Selv om den er korrupt og diktatorisk?

5 Comments:

  • VamPus er ikke veldig overrasket, men blir allikevel opprørt over slikt.. Jeg står på mitt; sosialister er onde!

    By Blogger VamPus, at 24/10/05  

  • Det er noe av dette som gjør meg best bekymret for "vår" nye regjering: De vil sende ut en rekke signaler og svartmale gode løsninger fordi de ikke stemmer overens med deres eget verdensbilde, eller snarere hvordan de helst vil verden skal se ut. Problemet oppstår når folk begynner å tro på dem.

    "Ser vi her konturene av en fryktinngytende ideologi? – At alle reformer i offentlig sektor som svekker statsmakten er et onde? For staten er et gode i seg selv? Selv om den er korrupt og diktatorisk?"

    Her bommer du vel litt. De tror jo selv at privatisering og nedbygging av offentlig sektor er negativt korrelert med utvikling, og det innebærer jo ikke en prinsippiell støtte til diktarorer. Kun i praksis, men det er jo ikke så viktig...

    By Anonymous Anonymous, at 25/10/05  

  • Det må være en skrivefeil eller en trykkfeil. På en annen side, Norge er et giverland, ikke koloniherre, så da har vi "legitimt" sett ikke rett til å kreve slike høyresaker, bortsett fra demokrati da. Men jeg vil gjerne vite hvor dette er skrevet i Soria Moria?

    By Blogger Mathias, at 8/12/05  

  • Hmm I love the idea behind this website, very unique.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 11/8/06  

  • Les hele bloggen, ganske bra

    By Anonymous Anonymous, at 18/3/10  

Post a Comment

<< Home