Gili T

Thursday, December 08, 2005

Mer demokrati i Hong Kong

Mens undertegnede var på en uskyldig reise til kapitalismens mekka, oppsto det demonstrasjoner – for mer demokrati.
Jeg skal komme tilbake til temaet, men vil foreløpig oppfordre alle tilhengere av fri økonomi til å besøke Hong Kong for å ta inn over seg kapitalismens ånd!

2 Comments:

  • Burde du ikke skrive litt om hva man møter i Hong Kong! Klasseskiller og fattigdom! Vel, vet ikke om dette finnes etter gjenforeningen med Kina, men det var ihvertfall slik før, så hvis der slik nå burde du skrive om det!

    By Blogger Mathias, at 8/12/05  

  • Sementering av samfunnsstrukturer, og klassedannelse skjer ofte på grunnlag av politisk favorisering av enkelte samfunnsgrupper. Dette er en relativt uaktuell problemstilling i Hong Kong, ettersom landet har svært få politikere, og beskjeden politikkutøvelse (polity). Og dette er helt unikt for Hong Kong. ”Øyriket” (som altså nå administreres av Kina) har derimot noe administrasjon. De administrativt ansatte er imidlertid i svak posisjon til å tildele privilegier.

    Hong Kong fremviser svært lite synlig fattigdom. Dette er slående i sentrale byområder.
    En forklaring på lite synlige klasseskiller og fattigdom er at øyriket i stor grad består av mennesker som har flyktet fra undertrykkende totalitære regimer. Mange flyktet fra kulturrevolusjonen, og mange har flyktet fra forfølgelse og undertrykkelse i kommunistiske Vietnam. Disse menneskene har søkt seg til Hong Kong frivillig, på flukt fra undertrykkelse. De forfølger egen (og familiens)lykke. Egeninnsats og entreprenørånd dominerer.

    Når det gjelder forholdet til Kina, så se egen artikkel :)

    By Blogger Gili T, at 8/12/05  

Post a Comment

<< Home