Gili T

Wednesday, December 28, 2005

Bedre tider i søramerika?

Vi har sett det ene søramerikanske landet etter det andre velge sosialistiske ledere. De har fulgt Brasil, som i 2002 valgte Lula.

Brasil, som desidert største land på kontinentet er toneangivende. I 2005 har Brasil vist oss korrupsjonsskandaler i arbeiderpartiet, noe som medførte eksklusjoner fra parlamentet. Lula sto også i stor grad bak sammenbruddet i WTO-forhandlingene i Cancun (2003); Og Lula er tilhenger av Tobin-skatt (på internasjonale transaksjoner). I 2006 er det nytt valg i Brasil. Og forhåpentligvis har velgerne fått nok av sosialistenes bakstreverske tanker. La oss håpe at det nye valget gir vind i bannerne til borgerlige partier som kjemper for fravær av stats-tvang innen kultur og økonomi.
Lula selv har selv sett betydningen av internasjonal frihandel, og Brasils økonomi er på bedringens vei. La oss håpe at et slikt fokus, og utvikling kan motvirke stats-tvangen også i Argentina (nå under statssentrerte Néstor Carlos Kirchner), Bolivia (nå under sosialisten Evo Morales), Uruguay (nå under sosialisten Tabaré Vazquez) og Venezuela (nå under sosialisten Hugo Rafael Chávez Frías).

3 Comments:

  • Here are some links that I believe will be interested

    By Anonymous Anonymous, at 7/8/06  

  • Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 11/8/06  

  • Really amazing! Useful information. All the best.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 17/8/06  

Post a Comment

<< Home