Gili T

Wednesday, August 10, 2005

SV feilinformerer i skolepolitikken

SV gjentar og gjentar at undervisningen i offentlig skole skal tilpasses hver enkelt elev. Det skal ansettes nok lærere til å gjennomføre dette. SV vil at skattebetalerne betaler 200 millioner kroner for dette. KS og UFD sier at 200 millioner skattekroner gir mindre enn én ekstra lærer per kommune.
SV mener at skolebøker i videregående skole skal betales av skattebetalerne. Her har SV anslått prisen til 220 millioner skattekroner. Ap, som går inn for det samme, har anslått prisen til inntil 500 millioner skattekroner. UFD sitt anslag er på over 600 millioner skattekroner.
SV vil også at skolemat skal betales av skattebetalerne. De vil belaste skattebetalerne med 2 milliarder kroner for dette. UFD har beregnet prisen, og lander på opptil 3,5 milliarder skattekroner. Men maten kan raskt medføre ekstrakostnader for bestilling, varemottak, produksjon, ombygging av skoler osv.
SV sier ikke at kostnadene skal dekkes gjennom å ta fra skattebetalerne. De sier heller ikke at prisene kan mangedobles.

2 Comments:

  • Hmm I love the idea behind this website, very unique.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 12/8/06  

  • I like it! Good job. Go on.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 17/8/06  

Post a Comment

<< Home