Gili T

Wednesday, August 03, 2005

Ideologiske forskjeller mellom sosialistene og de borgerlige
Så langt i den gryende valgkampen er det trukket opp
noen temaer der det borgerlige regjeringsalternativet skiller seg klart fra det sosialistiske. Temaene er:

Fellesskapsløsninger: Sosialistene mener at staten = fellesskapsløsninger. De borgerlige heller mot enkeltmennesker, det sivile samfunn og et fritt marked.
Utenrikspolitikk: Sosialistene tar avstand fra USA. De borgerlige ser verdien av
The Bill of Rights og Marshall-planen.

Kvinnesakskamp: Sosialistene mener sosiale strukturer i Norge i sterk grad er kvinneundertrykkende. De borgerlige heller mot at sosiale strukturer er abstrakte og uhåndterlige størrelser. Disse bør utfordres av enkeltmennesket, ikke ved lover og statsinngrep. Vi tror ikke at alle våre handlinger, følelser og idealer er
bestemt av oppvekstmiljøet og andre kulturelle omstendigheter. Vi mener at hver enkelt av oss klarer å ta personlige, selvstendige valg.

Eiendomsretten: Sosialistene viser disrespekt for privat eiendom. For borgerlig side er rett til eiendom helt grunnleggende for tankesettet og ideologien. Din eiendom er ditt tempel.

Valgfrihet: Sosialistene mener at rettferdige fellesskapsløsninger gir frihet. Vi må huske at for sosialistene så er fellesskapsløsninger = staten. Sosialistene sier med andre ord at staten = valgfrihet.De borgerlige mener at statlige løsninger, planer og reguleringer ikke ligger til grunn for frihet, men tvert i mot begrenser den. Det er et mål at hver enkelt av oss tar et personlig, bevisst valg, uavhengig av statens pålegg og bestemmelser.

Overordnede verdier og samfunnsutvikling: Sosialistene vil aktivt styre og regulere samfunnsutviklingen gjennom staten. Fokuset til de borgerlige er at samfunnsutviklingen skal være et resultat enkeltpersonenes valg og handlinger. - For er det ikke litt skummelt at et samfunn skulle være noe annet enn summen av enkeltmenneskenes valg (underforstått: når alternativene er myndighetsorienterte regimer)?

1 Comments:

  • Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
    »

    By Anonymous Anonymous, at 10/8/06  

Post a Comment

<< Home