Gili T

Tuesday, July 26, 2005

Sosialisme = inneffektivt i kommune-Norge
Vi har lest at Borgerlige styrte kommuner = lavere skatt & avgifter. Påstanden er dokumentert av statistisk sentralbyrå. I dag kan vi lese at jo flere sosialister i kommunestyret, desto mindre effektivt drives kommunen. Påstanden er basert på samfunnsvitenskapelig forskning.

Kan vi diskutere funnene, eller må vi diskutere forskningsmetoden?

Hvis man skal diskutere forskningsmetoden må man være klar over at man diskuterer med profesjonelle, vitenskapelige aktører med tilholdssted i veletablerte forskningsmiljøer (Lars-Erik Borge og Kjell Sunnevåg). En faglig diskusjon må rettes mot forskernes metodebruk. – Hva slags kompetanse krever en slik diskusjon?

Få er overrasket over at sosialisme er inneffektivt. Hvor mange ganger må det bevises? Tankesettet har flere ganger blitt satt i system. – System som er mye større enn kommune-Norge. Har det noen sinne vist sin effektivitet?

3 Comments:

  • He-he, du er forutsigbar.

    La merke til spesielt denne uttalelsen fra kommuneingeniør Gunnar:

    "Vi burde hatt flere ansatte. Kommunen er konkurransedyktig, og ville tjene på å gjøre mer selv. Vi gjør nå mer med langt færre ansatte enn for ti år siden."

    Les: - Vi er blitt mer effektive, men det er så stressende - vi jobber tross alt i kommunen.

    Skal sant sies reflekterer ikke (tabloid)oppslaget innholdet i rapporten; årsakssammenhengen er høyst usikker, og forskerne peker på alternative forklaringer for hvorfor politisk farge korrelerer med effektivitet (hvordan har man målt det?). Har selv lekt meg med SPSS, og du verden så mye som faktisk er stat. signf.

    By Anonymous Anonymous, at 26/7/05  

  • Kommune-Norge settes ikke alt for ofte under lupen. Det er nok mye forskjellig praksis. Og da er det jo greit at noen forsøker å være konsekvent, eller forutsigbar :)

    Helt enig i at det å gjøre langt mer med langt mindre ressurser er et positivt trekk!

    Settet av uavhengige variabler er nok komplisert når man skal avgjøre kommunal effektivitet. Vi kan bare håpe at den gode professor har et godt skjønnmessig utvalg..

    Forøvrig synes jeg vi ser konturene av flere pålitlige uavhengige kilder her, noe som styrker funnene i kommune-Norge...

    By Blogger Gili T, at 26/7/05  

  • Her finner du den:

    http://odin.dep.no/krd/norsk/dok/andre_dok/rapporter/016051-220014/dok-bn.html

    By Anonymous Anonymous, at 26/7/05  

Post a Comment

<< Home