Gili T

Friday, July 22, 2005

Monopol på personalutvelgelse?
Hvordan er det med mangfoldet i arbeids- (taker) markedet når staten har monopol på personalutvelgelse? – Ser vi mange arbeidere fra Baltikum, Øst-, eller Sør- Europa, Nord- Afrika eller Midtøsten?
Jeg støtter uttalelsene til UDI-direktør Trygve G. Nordby, som sier at både faglærte og ufaglærte utlendinger må aktivt inviteres til landet. Lovene må legge til rette for fri flyt av arbeidskraft.
Men jeg støtter ikke tankene om at staten skal ha monopol på å ”invitere” utlendinger til landet gjennom å skreddersy fremtidens innvandring etter vårt behov.
Staten må ikke ha monopol på personalutvelgelse.

Enhver privat bedrift som har behov for det, må stå fritt til å reklamere for, og hente tiltrengt arbeidskraft. På denne måten kan vi sikre økt mangfold i arbeids- (taker) markedet.

Et slikt mangfold blir en vinnende situasjon for alle parter: Arbeiderne, som får flere jobbmuligheter; Arbeidsgiverne, som får et bredere kompetansegrunnlag å velge blant; Og forbrukerne, som spares for de økte produksjonskostnadene en monopolsituasjon alltid medfører.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home