Gili T

Thursday, July 21, 2005

Borgerlige styrte kommuner = lavere skatt & avgifter
Aftenposten skriver i dag at Tigerstaden har minst skatter og avgifter per person.
Dette er jo knapt noen overraskelse.
Det som er mer overraskende er at Ap ikke går god for undersøkelsen. Hvorfor er det problematisk for Ap å innse at Oslo kommer best ut når det er et empirisk faktum? Mindre skatt og avgifter er jo ikke akkurat Ap’s slagord, eller vil de plutselig kaste seg på høyrebølgen?

3 Comments:

  • Det er meget skuffende å se en politiker som Sanner resonnere på denne måten han gjør: "..tar dette som et bevis på at et regjeringsskifte vil....". Induksjon med beste velvilje? Schjøtt-Pedersen trekker frem et viktig moment som Sanner utelater, og som i aller høyeste grad påvirker undersøkelsen samt _resultatet!

    By Anonymous Anonymous, at 21/7/05  

  • Her er det knapt snakk om at Sanner har sluttet seg fra ett spesielt tilfelle, til det generelle. Grunnlaget viser til et mangfold i kommune-Norge. På dette grunnlaget har han kommet til en konkret tanke om sosialistisk styre. Altså en deduksjon.

    Hvis Oslo *faktisk er* den kommunen med minst skattetrykk, så tyder det på at undersøkelsen hviler på et reliabelt tallmaterialet (dette er i allefall min induksjon!).

    By Blogger Gili T, at 21/7/05  

  • Det er leit å høre at en velger å følge en slik svak deduksjon. Hvor mange andre faktorer vil påvirke resultatet?

    Hvis en lar seg villede av Sanner's logikk?! ser jeg klart at gili t kan produsere enhvert svar han ønsker (gjennom sin "induksjonsmetode").

    Avslutningsvis; Relability: The extent to which a measurement instrument yields consistent, stable, and uniform results over repeated observations or measurements under the same conditions each time.

    By Anonymous Anonymous, at 21/7/05  

Post a Comment

<< Home